Ervaar de voordelen van ERP voor uw bedrijf

Als bedrijf of organisatie is het belangrijk dat alles goed georganiseerd is, zodat alles vlekkeloos verloopt. Zo wilt u bijvoorbeeld dat alle aparte afdelingen binnen het bedrijf zo goed mogelijk met elkaar verbonden zijn, zodat de uitwisseling van informatie soepel verloopt en eventuele fouten kunnen worden voorkomen. Een van de tools die daarbij kunnen helpen is een ERP software systeem. Veel bedrijven werken met een ERP systeem, en dat is niet zonder reden. Lees hier meer over wat ERP is en hoe deze software uw bedrijf kan helpen.

Wat is een ERP systeem?

Enterprise Resource Planning, zo luidt de volledige naam van de afkorting ERP. Dit is een software die het mogelijk maakt om alle bedrijfsprocessen, denk aan financiëel, administratief en logistiek, in één systeem te bewaren die dient als bedrijfsbreed informatie en management systeem. Het dient als een volledig geÏntegreerde automatiseringsoplossing en is dan ook voor veel bedrijven hun core, of machinekamer. Vrijwel alle typen organisaties kunnen gebruik maken van een ERP systeem, zowel dienstverlenend als producerend en zowel klein als groot.

Een gepersonaliseerd systeem

Een ERP systeem kunt u als bedrijf volledig aanpassen naar uw wensen. Dit is wel zo prettig, want als bedrijf wilt u natuurlijk werken met een systeem dat over alle modules en add-ons beschikt waar u het meest mee werkt. Ieder bedrijf heeft andere functionaliteiten nodig om een ERP systeem passend te maken, en een systeem met functionaliteiten die voor uw bedrijf overbodig zijn, is natuurlijk onnodig. Zo kunt u niet alleen zelf kiezen welke modules u graag in het systeem wilt integreren, maar u kunt ook zelf de namen aanpassen en het geheel inrichten op een manier die voor u gebruiksvriendelijk is en bij het bedrijf past.

ERP als verbindende factor binnen het bedrijf

Met een ERP systeem zorgt u ervoor dat alle afdelingen binnen het bedrijf met elkaar verbonden zijn. Zowel front- als backoffice. Dit is veel voordeliger dan wanneer u voor iedere afdeling een eigen software systeem implementeert. Dit zorgt namelijk voor meer separatie tussen de afdelingen waar nodig. Bovendien kan iedereen binnen het bedrijf met elkaar communiceren via dit systeem en gegevens uitwisselen. Alle data binnen het bedrijf is zo terug te vinden op één plek. Dit is niet alleen handig, maar kan ook de kans op fouten verkleinen. Bij een ERP systeem is het namelijk niet meer zo dat gegevens vanaf verschillende afdelingen bij elkaar verzameld moeten worden en door meerdere personen moeten worden ingediend. Een ERP systeem is de verbindende factor binnen het bedrijf.

Probeer het zelf

Er zitten nog veel meer voordelen verbonden aan het implementeren van een ERP systeem voor uw bedrijf. Zo is er een duidelijke stijging zichtbaar voor bedrijven die zijn overgestapt in de klanttevredenheid en de tijd- en kostenbesparing. Bent u benieuwd welk systeem geschikt is voor uw bedrijf? Dan kunt u een van de bekendste systemen van SAP proberen. Zij bieden de mogelijkheid om dit systeem te proberen met de SAP Business One demo. Zo kunt u het eerst testen voordat u deze grote beslissing maakt.

Geef een reactie