Letselschade advocaat

Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan iedereen overkomen. Toch kan een ongeluk veel met zich meebrengen, vooral wanneer er sprake is van letselschade. Naast dat je natuurlijk veel pijn hebt zijn er ook nog andere zaken die hierbij komen kijken. Zo kan het zijn dat je (tijdelijk) minder kan werken of zelfs helemaal niet. Naast je werk kan het ook zijn dat je bepaalde huishoudelijke taken niet meer kan uitvoeren. Dit kan ervoor zorgen dat je extra kosten maakt. Buiten deze kosten komen vaak nog reiskosten en medische kosten. 

Letselschade verhalen

Na een ongeluk ben je vaak bezig met hele andere zaken dan de schade verhalen. Wanneer je van de schrik bent bijgekomen ben je vaak druk bezig met revalideren. Dan is het fijn om een letselschade advocaat in handen te nemen. Een letselschade advocaat staat je bij wanneer je na een ongeluk last ondervindt van letselschade. Wanneer er sprake is van een partij die aansprakelijk kan worden gesteld zal de advocaat ervoor zorgen dat de letselschade volledig op deze partij wordt verhaalt. 

Wanneer je een letselschade advocaat in de hand neemt kan je er dus zeker van zijn dat alle kosten die jij hebt gemaakt, of in de toekomst gaat maken met betrekking tot je letselschade verhaald zullen worden. Vaak zijn dit kosten die over het hoofd worden gezien omdat deze niet voor de hand liggend zijn zoals reis en parkeerkosten of kosten voor hulp in het huishouden. Vaak wordt gedacht dat een letselschade advocaat duur is, echter is dat een misverstand. De kosten van de advocaat worden namelijk ook op de aansprakelijke partij verhaald. 

Waar moet je op letten?

Het is dus belangrijk om een letselschade advocaat in te schakelen, zorg er echter wel voor dat de advocaat is aangesloten bij de LSA. Dit is de specialistenvereniging van letselschade advocaten. Tevens is het handig om een advocaat in de hand te nemen die bekend is in de omgeving waar het ongeval is gebeurd. Zo kun je bijvoorbeeld het beste letselschade advocaat Rotterdam inschakelen wanneer het een ongeval in Rotterdam betreft. 

Tevens is het fijn om te weten dat de aansprakelijke partij niet zelf de schadeposten aan je hoeft te vergoeden, dit doet zijn verzekeraar in veel gevallen. Hierbij zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld wanneer een medewerker van een bedrijf letselschade veroorzaakt. is bijvoorbeeld niet deze medewerker aansprakelijk maar het bedrijf. Letselschade advocaten kunnen ervoor zorgen dat de juiste partij aansprakelijk wordt gesteld, dit verhoogt de kans dat er met succes schade verhaald kan worden.

Geef een reactie