Sorry broer…

Afgelopen zomer haalde ik mijn motorrijbewijs. Het was een geweldig gevoel van vrijheid. Eindelijk kon ik elke dag met de motor naar school, dacht ik. Het aantal lessen was opgelopen naar de twintig omdat ik twee keer gezakt was voor mijn AVB, dit is een afkorting voor algemene voertuig beheersing. Bij deze test is het de bedoeling dat je laat zien dat je soepel met de motor overweg kan. Dit vond ik zeer lastig, je moet immers allemaal manoeuvres uitvoeren die je nooit zou doen. Een daarvan is het draaien van een achtje en dit vol blijven houden. Dit ging twee keer fout waardoor ik extra lessen in moest boeken tot mijn volgende examen. Het was zeer lastig, maar bovenal duur. Het boeken van de extra lessen maakte de rijschool zo duur dat ik uiteindelijk geen geld meer over had voor het aanschaffen van een motor. 

Een motor lenen

Omdat ik geen geld meer over had voor het kopen van een motor besloot ik die van mijn oudere broer te lenen. Deze had een jaar geleden zijn rijbewijs gehaald en had na de tien lessen nog geld over voor het aanschaffen van een motor. Hij had het niet superbreed, dus kocht hij een goedkope motorverzekering bij het apparaat. De specificaties van de verzekering had hij destijd niet doorgelezen en hier is waar het verhaal fout gaat. Ik leende zijn motor de eerste paar maanden zonder veel fouten. Ik was zeer alert op alles wat ik met de motor deed. Het was immers niet mijn voertuig. 

Whoops, vergeten!

Pas een jaar nadat we de motor door elkaar heen hadden gebruikt ging er iets mis. Ik was klakkeloos vergeten het standaard uit te klappen toen ik een keer de motor liet staan. Het ding viel ook niet mijn kant op, maar precies van mij weg. Er was geen manier waarop ik het ding kon opvangen. Pas toen ontdekte we dat er geen goede verzekering op het apparaat zat. We kregen geen geld terug na de schade. Omdat mijn broer toen al wat meer verdiende besloot hij er direct een motor all risk verzekeren op te zetten. Daarnaast mag ik er nooit meer mee rijden, wat betekende dat ik mijn eigen motor moest gaan zoeken. Dat werd nog even sparen, want ik heb nog geen goeie baan kunnen vinden na het behalen van mijn motorrijbewijs. 

Geef een reactie