Wat te doen in de lente

De lente komt er langzaam weer aan. Het weer gaat weer lekkerder worden, het zonnetje gaat meer schijnen. De jas kan uiteindelijk weer thuisgelaten worden en we zullen ons weer steeds meer naar buiten begeven. Maar wat kun je eigenlijk allemaal buiten doen?

Wandelen

Helaas zal een evenement als de Nijmeegse Vierdaagse er voorlopig nog niet in zitten. Maar dat wil niet zeggen dat je er niet zelf op uit kunt. Wandelen is heerlijk en je kunt het in allerlei omgevingen doen. Wat denk je van het bos. In de lente zullen er vele prachtige bomen in bloei staan. Zeker straks wanneer het tijdperk aanbreekt dat de bloesembomen in bloei staan. Maar ook het strand is een prachtige omgeving om een heerlijke wandeling te maken. De rust van de zee of juist het onstuimige karakter van de natuur wanneer het stormt. Houd je iets minder van natuur kun je er ook voor kiezen om een wandeling te maken in een stad. Er is in een stad vaak vanalles te ontdekken aan kunst, architectuur en mensen.

Fietsen

In Nederland zijn ook vele mooie gebieden om te kunnen fietsen. Nederland is een waar fietsland. De fietsinfrastructuur is haast nergens ter wereld zo op orde als in ons land. Er zijn vele fietsroutes beschikbaar. Zowel online als op fietskaarten. Ook kun je ervoor kiezen om ouderwets bordjes te volgen en gewoon te kijken waar je terecht komt. Heerlijk om samen met je partner een flinke fietstocht te maken! Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om ergens een mountainbike te huren. Aan de andere kant: Gelukkig bestaat er tegenwoordig de elektrische fiets dames en heren. Op deze manier kun je fijn vele kilometers maken terwijl je wat ondersteuning hebt.  

Voertuig

Je kunt ook op andere manieren mooie ritten maken en genieten van al wat de natuur je te bieden heeft. Bijvoorbeeld een solexrit. Dit is erg leuk om bijvoorbeeld met een vriendengroep te ondernemen! Tussendoor even stoppen en een drankje op een terras, dan vliegt de dag voorbij. Ook leuk is een flinke rit met de auto. Zeker als je ergens een auto kunt huren met een open dak, of wat te denken van een rit in een oldtimer. Zo worden er heuse oldtimerritten georganiseerd waarbij je met een hele groep mensen dezelfde route af kunt leggen.

Vele activiteiten

Naast bovengenoemde voorbeelden zijn er uiteraard nog veel en veel meer activiteiten die je in de buitenlucht kunt ondernemen. Van schilderen tot aan een spellenmiddag, van sporten tot aan heerlijk in het zonnetje zitten. Maak vooral gebruik van het mooie weer en ga er lekker op uit. De frisse lucht zal je zeker weten goed doen!

Geef een antwoord